skip to main content

World Circular Economy Forum + Climate

Help mee met overstappen naar een circulaire economie

Doel

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Finse innovatiefonds Sitra een internationale topconferentie over circulaire economie en klimaat: World Circular Economy Forum+Climate, of kortweg WCEF+Climate.

Twintig procent van de doelstellingen uit het klimaatakkoord van Parijs kan worden behaald door over te stappen naar een circulaire economie.

Publiquest wordt gevraagd om in recordtempo een communicatieaanpak te ontwikkelen en alle communicatie te verzorgen voorafgaand, tijdens en na de conferentie.

Aanpak

We starten met het neerzetten van de strategie en de aanpak: voor de algehele communicatie, de pers, social media en online. Voor communicatie met internationale doelgroepen realiseert Publiquest binnen een maand een Engelstalige website. Online publieksdiplomatie is belangrijk. We vragen Nederlandse ambassades om mee te helpen de communicatie vaart te geven. Er komen persberichten in meerdere talen en op maat gemaakte, meertalige, berichten voor social media. Al deze middelen zetten we in een afgeschermde online toolkit, zodat ambassades zelf aan de slag kunnen met onze middelen.

In tien relevante landen beginnen we een betaalde Twittercampagne. Ook benaderen we journalisten uit binnen- en buitenland. Op de dag van de conferentie organiseren we een persconferentie en doen we live verslag via Twitter. De uitkomsten van de conferentie hebben we gepubliceerd in een eMagazine.

Resultaten

  • Met meer dan 5300 aanmeldingen, is de conferentie een groot succes voor de organisatoren.
  • In 2,5 maand bouwen we een Twitteraccount op met ruim 7500 volgers. De berichten bereikten wereldwijd meer dan 18 miljoen mensen.
  • We maken wereldnieuws met de oproep van de staatssecretaris voor wereldwijde afspraken over het recyclen van plastic.
  • Tijdens de conferentie zijn gesprekken gevoerd die eerder niet tot stand kwamen. Partijen die het verschil kunnen maken, doen toezeggingen om de circulaire economie verder te brengen.