skip to main content

Samen verder fietsen

De provincie Zuid-Holland vraagt Publiquest om ondersteuning bij de communicatie over het programma ‘Samen verder fietsen’We ontwikkelen per communicatiekwestie en persmoment een unieke aanpak en ondersteunen bij bestuurlijke momenten.

Doel

Zorgen dat mensen in Zuid-Holland vaker de fiets pakken en gebruik maken van het vernieuwde wegennet.

Aanpak

Een team van Publiquest gaat met deze uitdagende opdracht aan de slag. Een van onze adviseurs start als thema-adviseur Fiets binnen het communicatieteam Verkeer & Vervoer: dé spil tussen beleid, programma en projecten. We ontwikkelen per communicatiekwestie en persmoment een unieke aanpak en ondersteunen bij bestuurlijke momenten

Resultaten

Volop aandacht voor fietsers in Zuid-Holland.

  • Met een gerichte aanpak voor pers en sociale media genereren we veel aandacht voor het thema Fiets in Zuid-Holland.
  • Door middel van project- en stakeholderanalyse ondersteunen we de provincie bij de bekendheid van snelfietsroutes en de bouw van fietsparkeerplekken.
  • Met de campagne #evenzitten plaatsen we 100 duurzame bankjes in de provincie, waarbij inwoners zelf de locatie van de bankjes konden kiezen.
  • Door ondersteunend materiaal te leveren (flyers, posters en intranetteksten) maken we het belanghebbenden, zoals gemeentengemakkelijk om de boodschap ‘Samen verder fietsen te verspreiden.